Billige byer

Billige byer

Publisert: 2024-09-30 - Oppdatert: 2024-09-30

– når ferien egentlig er over

Har du tenkt på hvor mye lengre helgen føles, når den ikke tilbringes hjemme? At to dager på et nytt sted kan føles som fire, og at det ikke skal mer til for å løfte hele høsten til et nytt nivå.

For det er jo dagene vi husker, som teller. Eller hva? Her er noen billige byer med kort reisevei. Perfekt når du egentlig ikke skal på tur!

De beste tilbudene på pakkereiser til billige storbyer

Berlin er en berusende blanding av vakre palass, fargerik og provoserende kunst, vibrerende kaféliv og en fortid vi helst vil glemme...
Berlin er en berusende blanding av vakre palass, fargerik og provoserende kunst, vibrerende kaféliv og en fortid vi helst vil glemme…

Berlin

– ikke kjedelig et eneste minutt

35 år etter at Berlinmuren falt er byen en berusende blanding av shabby og ultrachic. Berlin er staselige palass, og minner fra fortiden som vi helst vil glemme. Her er provoserende og fargerik gatekunst, og for deg som er ekstra interessert – en hel museums-øy: Museumsinsel. Også er det alle kafeene, restaurantene og nattklubbene…

Husk å ta med gode sko, eller bedre – lei en sykkel!

Parlamentsbygningen ved bredden av Donau.
Parlamentsbygningen ved bredden av Donau.

Budapest

– mye mer enn bare pen

Visste du at Budapest blir kalt Lille Paris? Ikke at det betyr så mye, for byen er mer enn bare vakker og den er definitivt mer enn nok i seg selv.

Budapest har mer enn 100 varme kilder og 50 av dem er utnyttet til SPA, bad og bassenger. Dessuten er kulhetsfaktoren høy, og den skjødesløse blandingen av gammel storhetstid og siste mote er mildt sagt svært sjarmerende. 

Enda godt at helgen varer lenge når man er på tur!

De beste tilbudene på pakkereiser til Budapest

Hovedstaden i Latvia er hyggelig, billig og ikke minst, svært lett tilgjengelig
Hovedstaden i Latvia er hyggelig, billig og ikke minst, svært lett tilgjengelig

Riga

– livlig og lett tilgjengelig

Det koster ikke stort å reise til Riga, og når du først er der vil du oppleve at det er billig å være der også. Man kan f.eks. spise nydelige måltider på svært gode restauranter, uten at det koster mer enn å handle matvarer i butikken hjemme.

Gamlebyen i Riga er i tillegg både hyggelig OG livlig  – om du skulle være i det hjørnet.

De beste tilbudene på pakkereiser til Riga

Stadig flere reiser på storbytur til Krakow og Gdansk
Stadig flere reiser på storbytur til Krakow og Gdansk

Gdansk og Krakow

– Polens mest populære byer

Krakow er sannsynligvis den vakreste og mest trendy av de polske byene, med en herlig blanding av fortidens prakt blandet med moderne studentliv, hyggelige kafeer og god mat.

Likevel er Gdansk hakket mer populær. Hvorfor det er sånn, er vanskelig å si. 

Pris, tilgjengelighet og kort flytur er viktige faktorer, og finnes til begge steder. Kanskje er det verdt å ta en tur for å sjekke?

De beste tilbudene på pakkereiser til Krakow og Gdansk