En by du kan bade i

En by du kan bade i

Publisert: 2024-08-19 - Oppdatert: 2024-08-19

– så slipper du å velge

Sensommeren er perfekt for å besøke en by med strand. Da kan du nemlig vandre sømløst mellom to verdener.

Hva er vel være bedre enn å sitte på en utekafé med saltvann i håret? Rusle litt i butikker, titte på de nye trendene for kommende sesong, og kanskje stikke tilbake på stranda igjen for et lite kveldsbad?

Velger du en by som har strand, slipper du å velge!

De beste tilbudene på pakkereiser til byer med strand

Cefalù er solbleket italiensk sjarm rett ved havet
Cefalù er solbleket italiensk sjarm rett ved havet

Italienske sjarmører

– på Sicilia 

Sicilia er en stor øy med hele to internasjonale flyplasser. Her er det mange byer og enda flere strender. Cefalù og Taormina er to av de fineste byene vi vet om.

Cefalù ligger bare en times kjøretur fra hovedstaden Palermo. Byen er solbleket Sicilia-sjarm på sitt aller mest uimotståelige, med små torg, god mat og fine strender.

Taormina ligger oppe i åsen på østsiden av øya, med vakker utsikt over kysten, fjellene og vulkanen Etna. En taubane går fra byen ned til Isola Bella, og på et ‘svusj’ er du ved havet og strendene.

De beste tilbudene på pakkereiser til Sicilia

Nice er hovedstaden på Den franske riviera
Nice er hovedstaden på Den franske riviera

Franske fristelser

– langs La Côte d’Azur

Byene ligger tett langs den franske rivieraen. Hovedstaden på rivieraen er Nice, med en flott strand og en berømt strandpromenade. Her er alt du kan forvente av en by ved havet, i tillegg til en svært sjarmerende gamleby.

Skulle Nice likevel ikke være nok, er det enkelt å ta toget videre langs kysten, til fasjonable Saint TropezCannes eller Antibes, eller kanskje til sjarmerende Menton som ligger tett inntil den italienske grensen.

De beste tilbudene på pakkereiser til Den franske riviera

Ciutat Vella er bydelen i Barcelona med de flotte strendene
Ciutat Vella er bydelen i Barcelona med de flotte strendene

Stolte spanske byer

– med vakre strender

Palma by på Mallorca er alltid populær. Denne sommeren har ikke vært noe unntak. Når den heteste sommervarmen slipper taket, og den største strømmen av turister har reist hjem er byen enda finere. 

Det samme gjelder Barcelona. Storbyen med de flotte strendene hvor det eneste problemet er tid – nok tid til å gjøre alt du har lyst til.

Malaga er byen du reier forbi når du skal feriere på Costa del Sol. Men, ikke gjør det, ikke reis forbi. Lei heller en el-sykkel og lev livet mellom den spennende byen og den fine stranda.

De beste tilbudene til spanske byer med strand

Dubrovnik er romantisk bymiljø og krystallklart badevand
Dubrovnik er romantisk bymiljø og krystallklart badevand

Romantiske Kroatia

– for to på tur 

Dubrovnik trenger ingen introduksjon. Det er den romantiske byen for bryllupsreiser og ‘oss to på tur-reiser’. Det er byen hvor Game of Thrones ble filmet, og som ellers i Kroatia er badevannet rundt byen svimlende gjennomsiktig.

Rovinj går alle gatene i oppoverbakke, og nedoverbakke. Byen ligger på Istria-halvøya og er gammel, kupert og svært sjarmerende. Å bade fra klippene er populært, selv om det finnes strender både i og utenfor byen.

De beste tilbudene på pakkereiser til Kroatia