Reisetips for korte dager

Reisetips for korte dager

Publisert: 2024-09-26 - Oppdatert: 2024-09-26

– når kroppen lengter etter sol.

Vi er på full fart inn i høsten, og for øyeblikket føles det ganske hyggelig. Kanskje er det hyggelig i flere uker og t.o.m i noen måneder… før vi innser at det er veldig lenge til det snur. Om det er kroppen eller i hodet som sier fra først, er usikkert. Det vi vet med sikkerhet er at sol og varme gjør godt. 

Her er noen solfylte steder som gjør ventetida litt kortere:

De beste tilbudene på pakkereiser til syden

Cape Ponta de São på Madeira. Den evig grønne blomsterøya med behagelig klima hele året.
Cape Ponta de São på Madeira. Den evig grønne blomsterøya med behagelig klima hele året.

Madeira

– Portugal med (varm) vind i håret  

Madeira blomstrer alltid. Beliggenheten er rett vest for Marokko og klimaet er behagelig hele året. Høsten er kanskje den aller fineste tiden på øya, for hvem kan vel motstå blomstring og herlige sjøbad, når det er natt nesten hele dagen her hjemme?

Er du av den spreke typen vil du like Madeira ekstra godt. Da kan du gå vakre fotturer langs de gamle vannveiene (levadaene). Det finnes faktisk ikke maken i hele verden!

De beste tilbudene på pakkereiser til Madeira

Menara Gardens i Marrakech, med Atlasfjellene i bakgrunnen.
Menara Gardens i Marrakech, med Atlasfjellene i bakgrunnen.

Marokko

– fra 1001 natt til rock n’roll

Den eksotiske, rosafargede storbyen Marrakech, den litt mindre store byen Agadir, vakre Essaouira og surfe-favoritten Taghazout. Fargerike, eksotiske, støyende, støvete og akkurat så luksuriøse som du selv velger. Tilholdssted for prinser, rockestjerner, surfere og tiggere. Og eventyrlystne turister.

Reiser du til AgadirEssaouira eller Taghazout kan du bade i havet, og reiser du før jul kan du gjøre julegave-funn av en annen verden i Marrakech.

De beste tilbudene på pakkereiser til Marokko

Las Teresitas-stranden utenfor Santa Cruz på Tenerife
Las Teresitas-stranden utenfor Santa Cruz på Tenerife

Kanariøyene

– en kjærlighetshistorie

Det er ingen tvil om at vi elsker Kanariøyene. Noen ganger hender det likevel at vi bruker flere timer foran pc’en mens vi drømmer om eksotiske sydhavsøyer – bare for å ende opp med en ny billett til Gran Canaria. 

Hvorfor Kanariøyene? Fordi klimaet er herlig, det er nydelige strender på alle øyene og ikke minst – det er hyggelig å tilbringe feriedagene der. Derfor!

Det går fly hver eneste dag til Gran Canaria, flere ganger i uka til Tenerife, og litt færre til Lanzarote og Fuerteventura

De beste tilbudene på pakkereiser til Kanariøyene