Bilde av Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh ligger på sørspissen av Sinai-halvøya. Opprinnelig var dette en liten landsby hvor beduinene levde av fiske og kameldrift. I dag kan vi dele opp Sharm el Sheikh i to områder: den gamle bydelen som er den opprinnelige fiskerlandsbyen, og Naama Bay som er sentrum og det største turistområdet.

Strender, sol og bad

Sharm el Sheikh er omgitt av lange, fantastiske sandstrender. På noen steder kan det være skarpe koraller og klippestrender, hvor det kan være lurt å bruke badesko. Det krystallklare vannet er et paradis for dykkere, med fantastiske korallrev og mengder av tropiske fisker. Når solen senker seg så farges fjellene røde, og nettene er ofte stjerneklare.

Et paradis for snorkling og dykking

Sharm el Sheikh tilbyr dykking i verdensklasse, og det kommer tilreisende hit fra hele verden nettopp av den grunn. Men du trenger ikke dykke for å oppleve den fantastiske verden under havoverflaten. Du kan bokstavelig talt vasse noen få meter ut fra stranden, ta på deg snorkel og svømmebriller, så er du der - midt i det fargerike livet under vann.

Restauranter, uteliv og shopping

Nama Bay syder det av liv og røre, både dag og natt. Dette er nok det mest komplette reisemålet i Egypt, og her kan du velge blant restauranter, kafeer, kjøpesentre og basarer. Noen ganger arrangeres det konserter, og det hender at det er kjente DJ's på besøk. For en roligere opplevelse kan man f.eks ta en tur til Shark's Bay.

Fine hoteller og luksusresorter

Sharm el Sheikh har et godt tilbud av svært bra hoteller. Mange av disse er resorter i luksus-klassen som tilbyr all inclusive, og de har gjerne en privat strand og flere bassengområder. SPA-anlegg og flere restauranter å velge blant som serverer både lokal mat og internasjonal fine dining.

Utflukter nær Sharm el Sheikh og Sinai

Sinaiørkenen byr på spennende utflukter i sanddyne med firhjulstrekk eller kamel. En tur opp på Sinai-fjellet er nærmest en åndelig opplevelse, spesielt om du drar så tidlig at du kan se soloppgangen fra toppen.

Søk etter reiser til Sharm el Sheikh

Fly + Hotell

Ra’s Umm Sudd ★★★ 7n 4 191,-
Naama Bay ★★★ 7n 4 995,-
Nabq Bay ★★★★ 7n 6 289,-
Ra’s Naşrānī ★★★★ 7n 6 899,-
Sharm ★★★★ 7n 7 119,-
Dahab ★★★ 13n 11 501,-

Søk etter reiser til Sharm El Sheik

Reisemål i Sharm el Sheikh

Andre reisemål