Marokko
Marokko ligger i Afrikas nordvestre hjørne og er en myldrende blanding gammelt og nytt. Her finnes byer som får oss til å tenke på fortellingene fra 1001 Natt med trange smug og enorme basarområder, og her finnes moderne badebyer med strender og flotte hotellområder. Drar du ut på landsbygda ser det ut som utviklingen har stått stille, og nesten hvor som helst du ferdes vil du se de vakre Atlasfjellene i horisonten.
Eksotisk, myteomspunnet med kort flyreise fra Norge
små og store byer
Marokko er et variert land med svært mye å tilby besøkende. Feriebyen Agadir har et herlig klima, flotte strender og store hotellkomplekser. Her er flere velstelte golfbaner så området er populært blant golfere. En del surfere kommer til Agadir, men for de helfrelst surferne er Taghazout som ligger ca. 1 time lengre nord et mer attraktivt område. Det samme er bitte lille Imsouane som ligger enda lengre nord. Et mer "ekte" Marokko med overveiende lokal befolkning finner du i den lille, svært vakre kystbyen Essaouira og selvfølgelig i den eventyrlge storbyen Marrakesh.
aktiviteter
Marokko er et variert land med stor bredde i aktivitetstilbud. Landet blir stadig mer populært blant surfere pga den lange Atlanterhavskysten hvor den ene bukten etter den andre har nærmest perfekte bøler som ruller inn mot strendene i store deler av året. Atlasfjellene tiltrekker alle slags mennesker som har det til felles at de er glad i fotturer, og de store golfbanene særlig rundt Agadir tiltrekker seg golfere. Byene og soukene er et eldorado for shopping-lystne uansett om du er interessert i interiør, moter, tepper, smykker eller krydder. Bare husk at pruting er en del av gleden når du besøker soukene.
mat og drikke
Å spise i Marokko er som regel svært billig. Tangine og couscous er ofte på menyen. Tangine er et karakteristisk leirfat med kuppel-lokk. Dette kokeredskapet har gitt navnet til retten tangine som kan bestå av store biter lammekjøtt, kylling, fisk og grønsaker. Er du ved kysten finnes det mye god, fersk sjømat. Marokkanere er et svært gjestfritt folk og over alt hvor du kommer blir du invitert på mynte te, som oftest laget på friske mynteblader og en svært anseelig mengde sukker.